Chong kan verwachtingen niet waarmaken: 'Hij is in ieder geval geen versterking'

Chong kan verwachtingen niet waarmaken: 'Hij is in ieder geval geen versterking'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 13:28wo 13-01-2021 om 13:28

Werder Bremen beleeft nog weinig plezier aan Tahith Chong. De Bundesliga-club verwacht meer van de 21-jarige Nederlandse buitenspeler, die zaterdag tegen Bayer Leverkusen (1-1) weer teleurstelde.

Hoofdscout Clemens Fritz is nog niet onder de indruk van Chong, die wordt gehuurd van Manchester United. "Tahith is een speler die we hebben binnengehaald vanwege zijn snelheid en individuele kwaliteit", zegt hij tegen BILD. "Maar er is nog ruimte voor verbetering. Het is belangrijk dat hij zijn snelheid gaat gebruiken op de beslissende momenten. Hij moet zo moedig en zelfverzekerd worden dat hij het strafschopgebied gaat opzoeken."

Ook Kicker laat zich kritisch uit over de voormalig jeugdspeler van Feyenoord, die 'telkens wanneer hij de bal kreeg in het Bundesliga-duel met Leverkusen, hem ook snel weer kwijt was'. 'De Nederlandse jeugdinternational is in ieder geval geen versterking', luidt de harde conclusie.

Chong speelde tot dusver dertien duels in de Bundesliga, waarvan vier als basisspeler. Daarin scoorde hij nog niet en gaf hij één assist.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws