AZ recht de rug wéér in topwedstrijd en droomt nog van titel: 'Doen sowieso mee'

AZ recht de rug wéér in topwedstrijd en droomt nog van titel: 'Doen sowieso mee'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 21:33wo 13-01-2021 om 21:33

AZ won vorig seizoen al zijn confrontaties met de traditionele top-drie en zette woensdag ook PSV opzij. De Alkmaarders achten zichzelf nog steeds kansrijk voor de landstitel, liet Calvin Stengs weten na de 1-3 zege in Eindhoven.

AZ staat na zestien wedstrijden op plek vijf en heeft vier punten minder dan koplopers Vitesse en Ajax, dat donderdag nog speelt tegen FC Twente. "Of wij nog gewoon meedoen? Ja, sowieso", aldus Stengs in gesprek met ESPN. "Ik denk dat heel veel mensen in het begin dachten: te veel punten weggegeven... Maar ik denk dat we sowieso meedoen."

De ploeg van Pascal Jansen bouwde bovendien verder aan een bijzondere reeks: de laatste zes competitieduels met Ajax, Feyenoord of PSV leverden het volle pond op. "Ik denk dat we in die wedstrijden goed aan de bal zijn en de ruimtes goed benutten", aldus Stengs, die het dit seizoen juist mis zag gaan in de 'kleinere' wedstrijden. "Ik denk dat we het in de laatste fase toch vaak moeilijk hebben gehad, dat we het alsnog weggaven. Dan is het lekker dat je dat in een topwedstrijd niet doet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws