PSV en AZ op rapport: zeven onvoldoendes bij matig PSV, Koopmeiners schittert

PSV en AZ op rapport: zeven onvoldoendes bij matig PSV, Koopmeiners schittert

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 20:42wo 13-01-2021 om 20:42

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 21:02wo 13-01-2021 om 21:02

De topper tussen PSV en AZ was de wedstrijd van Teun Koopmeiners. De AZ-aanvoerder pakte met twee treffers, waaronder een prachtig hakje uit een hoekschop, de hoofdrol bij de 1-3 overwinning. PSV stelde teleur: vooral sluitpost Yvon Mvogo zag er niet goed uit. VoetbalPrimeur maakt rapport op na de tweede Eredivisie-topper van dit seizoen.

PSV:
Yvon Mvogo – 3,5: de grote schlemiel aan PSV-zijde. Koopmeiners kon de 0-1 maken vanaf de penaltystip na een oliedomme actie van de sluitpost van de Eindhovenaren. Hij kwam ver uit en was te laat bij de bal, terwijl Boadu geen kant op kon. Ook bij de prachtige 0-2 van Koopmeiners zag hij er niet best uit.

Denzel Dumfries – 5,5: was veelvuldig op de helft van AZ te vinden, maar miste een stukje daadkracht die we normaal wél bij hem zien.

Jordan Teze – 5: het was niet de wedstrijd van de jonge PSV-verdediger. Zag er verdedigend een aantal keer wankel uit, terwijl hij in de opbouw het verschil ook niet kon maken. In de passing was het veel te slordig. Vlak voor tijd veranderde hij een schot van Stengs van richting, waardoor Mvogo kansloos was.

Olivier Boscagli – 5,5: waar Teze in de opbouw geen vuist kan maken, liet Boscagli een aantal keer zien over een uitstekende techniek te beschikken. Zo stuurde hij met een prachtige pass Zahavi in de diepte in de eerste helft. Maar toch: de belangrijkste taak van Boscagli is verdedigen en dat had op sommige momenten nog wat sterker gekund.

Philipp Max – 6,5: wanneer de twee backs van PSV hun dag niet hebben, is het ook meteen een heel stuk minder bij de Eindhovenaren. Max bracht PSV wel terug in de wedstrijd met een goed ingeschoten vrije trap en schroefde zijn cijfer daar wat mee omhoog. Daar bleef het bij voor de Eindhovenaren.

Pablo Rosario – 5,5: zat er in de beginfase een aantal keer prima tussen om AZ-counters onschadelijk te maken, maar ging na de eerste treffer mee in het spel van het hele PSV-team. Kreeg al snel geel na een snoeiharde tackle op Midtsjö. Het was op het randje: de VAR spaarde Rosario.

Ibrahim Sangaré – 6: deed eigenlijk wat we van hem gewend zijn. De controleur was in de duels ijzersterk en leverde de ballen snel in bij een van zijn medespelers. Aanvallend bemoeit hij zich niet te veel met het spel.

Mohamed Ihattaren – 4,5: we hebben het al vaker gezegd, maar de Ihattaren van vorig seizoen is nog niet terug. De creatieve middenvelder van PSV probeerde het wel en zocht naar vrije ruimtes. Steeds wanneer hij de bal kreeg, was hij hem echter ook zo weer kwijt.

Ryan Thomas – 3,5: Thomas bewijst de laatste tijd steeds vaker dat hij tekort komt voor het niveau dat gevraagd wordt bij PSV. Aan inzet geen gebrek, maar met inzet alleen kan je je voetballende tekortkomingen niet opvangen. Speelde 45 minuten vrij onzichtbaar mee en bleef vervolgens in de kleedkamer achter.

Donyell Malen – 5: waar hij in de topper tegen Ajax nog één van de uitblinkers was – hij leverde de twee assists bij de doelpunten van Eran Zahavi – stelde Malen tegen AZ teleur. Zorgde in de diepte nog wel voor wat dreiging, maar raakte bijna elke bal in zijn voeten kwijt.

Eran Zahavi – 5: tegen Ajax de grote uitblinker met twee treffers, tegen AZ onzichtbaar. Het was een verschil tussen dag en nacht, het spel van Zahavi ten opzichte van het duel met Ajax. Liet een aantal keer een gebrek aan voetbalintelligentie zien, door verkeerde loopacties te maken of soms zelfs helemaal niet te lopen waar dat wel de bedoeling was.

Wissels:
Mauro Júnior – 5: viel na rust in voor de teleurstellende Thomas, maar deed het eigenlijk niet veel beter dan zijn voorganger. Maakte de nodige meters, maar was verder onzichtbaar.

Joël Piroe –: speelde niet lang genoeg mee om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Marco van Ginkel –: speelde niet lang genoeg mee om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

AZ:
Marco Bizot – 6: een zeer solide duel van de AZ-sluitpost. Kreeg nauwelijks wat te doen tegen een inspiratieloos PSV, maar de momenten dat hij er moest staan, stond hij er ook.

Yukinari Sugawara – 6: de vervanger van de geblesseerde Svensson bij AZ. De Japanner hield zich voornamelijk bezig met verdedigen en dat deed hij naar behoren. Het aanvallen liet hij aan zijn teamgenoten.

Pantelis Hatzidiakos – 5,5: zorgde er met een overtreding voor dat PSV terug kon komen in de wedstrijd en kreeg daarbij een gele kaart. Onhandig van de Griek, maar de overwinning kwam niet in gevaar.

Bruno Martins Indi – 6: we hebben Martins Indi maar weinig gezien tegen PSV en dat is voor een verdediger vaak goed nieuws. Hield zich goed staande tegen Malen en Zahavi.

Owen Wijndal – 6: had het in de beginfase van de wedstrijd lastig, maar na de openingstreffer van Koopmeiners zag je het zelfvertrouwen bij de AZ-back toenemen. Bemoeide zich regelmatig met het spel op de helft van de tegenstander en speelde verdedigend een solide pot.

Fredrik Midtsjö – 7: Midtsjö was goud waard voor AZ. Was bijna niet van de bal te krijgen en zocht regelmatig de oplossing naar voren. Vooral de samenwerking met Stengs was uitstekend, Midtsjö zette hem regelmatig vrij tussen de linies met een prachtige pass.

Teun Koopmeiners – 8: het was de wedstrijd van Koopmeiners in het Phillips Stadion. Zette zijn ploeg vanaf de penaltystip op voorsprong en zorgde met een pareltje – hij werkte de bal vanuit een corner met zijn hak achter Mvogo – voor de 0-2. Laat dit seizoen zien de onbetwiste leider te zijn van dit AZ.

Calvin Stengs – 7,5: begon wat onwennig, maar ontpopte zich al snel tot een van de uitblinkers aan AZ-zijde. Stuurde zijn maatje Boadu meerdere keren in de diepte met prachtige steekpasses en stond daarmee ook aan de basis van het penaltymoment in de eerste helft. Prima wedstrijd van de nummer 10 van de Alkmaarders. Beloonde zich vlak voor het eindsignaal met een treffer door de bal via het been van Teze achter Mvogo te schieten.

Albert Gudmundsson – 5,5: waar Stengs en Boadu zich vaak lieten zien op de helft van de tegenstander, was de rol van Gudmundsson beperkt. Maakte wel de nodige meters en deed daardoor het vuile werk waardoor zijn ploeggenoten konden excelleren.

Myron Boadu – 6,5: met de bal aan zijn voeten onder de maat, maar levensgevaarlijk wanneer hij in de diepte weggestuurd wordt. Bezorgde zijn ploeg een penalty, die door Koopmeiners benut werd. Zorgde met zijn loopacties voor onrust in de PSV-achterhoede.

Jesper Karlsson – 5: Had aantal keer gevaarlijk kunnen worden in counter, maar telkens kwam de bal niet bij hem terecht. Speelde verder onzichtbaar en werd in de tweede helft gewisseld.

Wissels:
Tijjani Reijnders – 5,5: kwam na 72 minuten spelen binnen de lijnen voor Karlsson, maar aanvallen deed AZ nauwelijks meer. Kwam daardoor weinig in het spel voor.

Zakaria Aboukhlal –: speelde niet lang genoeg mee om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws