Antony: 'Ik wist allang dat ik naar Ajax zou gaan, dus ik was erop voorbereid'

Antony: 'Ik wist allang dat ik naar Ajax zou gaan, dus ik was erop voorbereid'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 15:59do 14-01-2021 om 15:59

Zijn jeugd in de favela zorgt ervoor dat Antony nauwelijks druk voelt bij Ajax. De Braziliaanse aanvaller is in zijn eerste maanden uitgegroeid tot een belangrijke speler in Amsterdam.

Antony maakte afgelopen zondag nog de cruciale gelijkmaker voor Ajax tegen PSV. Het was zijn negende doelpunt in negentien wedstrijden, waarmeen hij zijn totaal bij São Paulo al is gepasseerd. David Neres is daarin 'enorm belangrijk', vertelt Antony in de podcast Gringolândia.

"Ik was niet in mijn eigen land, sprak de taal niet en kwam terecht in een andere cultuur. Hij heeft me daar enorm bij geholpen. Ik heb een geweldige steun aan David", verklaart Antony. "Hij zei meteen al dat het heel anders voetballen is bij Ajax. Dat heeft ook geholpen."

"Iedereen zei ook dat het koud is in Nederland, maar ik wist al heel lang dat ik naar Ajax zou gaan dus ik was erop voorbereid", vervolgt de twintigjarige aanvaller. "Ik ben altijd een jongen geweest die snel doorschakelt. Dit is gewoon de manier waarop het gaat in Europa."

Antony zegt geen druk te voelen. "Vroeger voelde ik druk, toen ik in de favela woonde, om negen uur 's ochtends naar school ging en pas om negen uur 's avonds weer iets at. Daar is dit niks bij. Ik heb me heel snel aangepast."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws