'Asociaal' gedrag van verzorgde voetballers: 'Pluis, dode punten; dát willen we'

'Asociaal' gedrag van verzorgde voetballers: 'Pluis, dode punten; dát willen we'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 16:12do 14-01-2021 om 16:12

De haardracht van sommige voetballers in de Eredivisie werkt voor de Nederlandse kappersbond als een rode lap op een stier. De kappersbranche wordt hard geraakt tijdens de coronacrisis, maar daar is volgens woordvoerder Gonny Eussen niets van te merken op de voetbalvelden.

Ajacied David Neres presenteerde deze week een nieuwe coupe via social media en wekte daarmee al de woede van een aantal kappers. Eussen vindt dat de Braziliaan niet het enige voorbeeld is van hoe het niet moet: de woordvoerster van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) ziet weinig 'coronacoupes' op de Nederlandse voetbalvelden. "De profvoetballers geven een compleet verkeerd signaal af", klinkt het in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De kapsalons zijn voorlopig gesloten, maar de meeste profvoetballers verschijnen met keurig verzorgde coupes op de velden: 'asociaal', vindt Eussen. "Laten ze zich gewoon aan de regels houden die voor iedereen gelden. Alleen dan komen we ooit uit deze crisis. Uitgroei, pluis en dooie punten; dát willen we zien bij voetbalprofs", vertelt ze. De gevolgen voor de kappersbranche zijn dan ook niet te overzien. "De kappers die zich netjes aan de regels houden, zijn de dupe van hun illegaal knippende collega's en van sommige voetballers en tv-presentatoren die er nu bij lopen om door een ringetje te halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws