Overmars reageert op Lang: 'Soms is het beter om afscheid te nemen'

Overmars reageert op Lang: 'Soms is het beter om afscheid te nemen'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 07:08za 16-01-2021 om 07:08

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 08:11za 16-01-2021 om 08:11

Marc Overmars en Erik ten Hag hadden Noa Lang het liefst voor Ajax behouden. Dat zegt de directeur voetbalzaken in een reactie op het interview van de 21-jarige aanvaller, die daarin stevige kritiek uitte over de trainer.

"We wilden hem na zijn verhuur aan FC Twente niet opnieuw verhuren. Alleen zijn zicht op speeltijd bij ons was beperkt. Hij had Dusan Tadic voor zich. En ook spelers zoals Quincy Promes, Antony en David Neres. Ondanks dat wilden we wel verlengen, maar we kwamen er ook financieel niet uit", legt Overmars uit aan De Telegraaf.

"Club Brugge was geïnteresseerd en deed hem een goed voorstel. En wij konden een mooie transfersom krijgen", vervolgt de Ajax-directeur. Lang is verhuurd met een verplichte koopoptie van naar verluidt zes miljoen euro. "Soms is het beter om afscheid te nemen, dit is ook voor Ajax goed."

Volgens Overmars moet de jeugdopleiding 'ook betaald worden'. "Dan is het ook goed om een categorie spelers te hebben waar je miljoenen voor ontvangt, die het eerste net niet halen", aldus de directeur, die weet hoe graag Lang wilde slagen in Amsterdam, maar blij is met zijn goede start in België.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Ajax een goede beslissing gemaakt door Lang te verkopen?

Ja
60%
Nee
40%
(5438 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws