Lang haalt uit naar Ten Hag: 'Iedereen bij Ajax was dol op me, op één iemand na'

Lang haalt uit naar Ten Hag: 'Iedereen bij Ajax was dol op me, op één iemand na'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 21:26vr 15-01-2021 om 21:26

Noa Lang had het gevoel dat hij door Erik ten Hag naar de uitgang werd gedreven bij Ajax. De vleugelaanvaller, die nu bij Club Brugge speelt en het daar ontzettend goed doet, had geen goede band met de trainer.

Lang had kunnen bijtekenen, maar voelde dat dat geen juiste beslissing zou zijn. "De trainer zei dat ik een belangrijke rol zou gaan spelen", zegt de Rotterdammer tegen De Telegraaf. "Maar ik ben blij dat ik dat besloot aan te kijken en niet blind mijn nieuwe contract tekende. De eerste drie wedstrijden kreeg ik zeven minuten speeltijd en toen wist ik wel genoeg: ik moet voor mijn eigen ontwikkeling gaan."

Daar heeft de 21-jarige aanvaller het erg lastig mee gehad. "Weet je hoe moeilijk die beslissing was? Ik kan wel stoer doen, maar ik heb wel meerdere keren tarnen moeten laten. Ik voelde me zo thuis, maar werd naar de uitgang gedreven. Maar mijn vertrek was zeker niet alleen de schuld van Ajax. Ik heb mijn domme momenten gehad, me niet goed gedragen. Het ligt voor een groot deel ook aan mezelf."

Ten Hag besloot om Lang een keer uit de selectie te zetten naar aanleiding van zijn gedrag. "Dat het tussen de trainer en mij niet goed zat, is duidelijk. Iedereen was dol op me bij Ajax, op één iemand na. Veel mensen vinden me een grappig, vrolijk ventje dat ook nog eens goed kan voetballen. Alleen kon niet iedereen daarmee omgaan. Op het moment dat ik aangaf dat een transfer beter zou zijn, kwam ik helemaal niet meer in de plannen van de trainer voor."

"Ik wilde worden verhuurd, maar hij was zo boos dat hij me wilde verkopen", gaat de aanvaller verder. "De directie niet, maar de trainer heeft zijn zin gekregen. Nee, ik heb hem nooit meer gesproken en daar heb ik ook geen behoefte aan. Er is een nieuw hoofdstuk begonnen en daar ga ik een succes van maken. Zie je niet hoe lekker ik in mijn vel zit? Daar ben ik Club Brugge dankbaar voor. Ik wil de mensen hier terugbetalen met het kampioenschap."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws