Ik zit nu drie jaar bij Ajax. Het kunnen vijf jaar worden, maar ook drieënhalf

"Ik zit nu drie jaar bij Ajax. Het kunnen vijf jaar worden, maar ook drieënhalf"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 07:44za 16-01-2021 om 07:44

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 11:39za 16-01-2021 om 11:39

Nicolás Tagliafico groeit langzaam maar zeker weer toe naar de vorm die hem interesse van de Europese topclubs opleverde. De linksback van Ajax vond het de eerste maanden na de coronapauze moeilijk om zijn ritme te vinden.

"Het was een zwaar jaar. In mijn hele carrière heb ik nog nooit meer dan twee maanden stilgestaan zoals vorig jaar", zegt Tagliafico tegen ESPN. "En vlak na de lockdown in maart en april was het heel zwaar voor me. Ik had het echt moeilijk om de trainingen te hervatten en weer op een goed niveau te komen. Ik had er last van maar nu voel ik mij veel beter."

De Argentijn speelde zich de voorbije jaren in de kijker bij diverse clubs, maar van een transfer kwam het nog niet. Hij wacht rustig af wat komen gaat. "Ik voel me heel goed hier. En als er een andere club komt, zal ik erover nadenken. Samen met de club. Dan kijken we wat het beste is voor ons allebei en nemen we een beslissing. Ik zit nu drie jaar bij de club. Het kunnen vijf jaar worden, maar ook drieënhalf. Ik word geen Mister Ajax, dat is Dusan (Tadic, red.)."

Tagliafico debuteerde op 21 januari 2018 voor Ajax, in De Klassieker tegen Feyenoord. Hij werd meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Ik denk dat het vooral een cadeautje was omdat ik nieuw was. Ik herinner me dat een tijdje later een nieuwe teamgenoot bij zijn debuut ook werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Toen dacht ik: daarom hebben ze me toen man van de wedstrijd gemaakt", lacht de vleugelverdediger.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws