Dumfries hoort racisme in stadions: 'Voor Onana en Mvogo is het echt heftig'

Dumfries hoort racisme in stadions: 'Voor Onana en Mvogo is het echt heftig'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 13:15za 16-01-2021 om 13:15

Denzel Dumfries zegt in volle stadions vaak te maken te krijgen met racisme. De rechtsback van PSV was in juni aanwezig bij de grote Black Lives Matter-demonstratie in Rotterdam en hoopt dat hij als bekende voetballer een rol kan spelen in de strijd tegen racisme.

Dumfries zegt geregeld te maken te krijgen met racistische opmerkingen. "In het normale leven en zeker in stadions", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik denk dat je het nooit helemaal uit het voetbal kunt bannen, omdat er altijd wel een klein plukje mensen is dat dit doet. Voor keepers als Andre Onana en Yvon Mvogo is het soms echt heftig, omdat ze steeds op dezelfde plek staan."

Zelf schrikt de captain van PSV ook nog van de dingen die hij te horen krijgt. "Zelf ervaar ik het ook. Als we een corner hebben en ik ga echt luisteren naar wat er allemaal wordt geroepen, dat is vreselijk. Je schrikt er echt van hoor, het is echt niet normaal."

Als profvoetballer denkt Dumfries een rol te kunnen spelen in de strijd tegen racisme. "Racisme is voor mij altijd een item waar ik mijn mond niet over houd en heel uitgesproken over ben. Als sporter en bekend persoon is het soms goed je stem te laten horen. Doordat Memphis, Georginio Wijnaldum, ik, maar ook anderen dit deden, durfden ook andere jonge sporters zich nu uit te spreken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws