Feyenoord-icoon kon trainer van Ajax worden: 'Het is ook gewoon een mooie club'

Feyenoord-icoon kon trainer van Ajax worden: 'Het is ook gewoon een mooie club'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 14:30za 16-01-2021 om 14:30

Rinus Israël, clubicoon van Feyenoord, had in 1985 best trainer van Ajax willen worden. De gewezen verdediger werd destijds genoemd als mogelijke opvolger van Aad de Mos, die ontslagen was in Amsterdam.

Israël won de Europa Cup I en de wereldbeker met Feyenoord, maar was op een eventuele uitnodiging van Ajax ingegaan. "Zeker", zegt hij stellig tegenover de NOS. "Ajax is gewoon een mooie club. Ach, in die tijd was de haat nog niet zo groot. Ik denk wel dat het had gekund. Wim Jansen heeft ook bij Ajax gevoetbald en dat was een echte Feyenoorder. Ik ben pas later bij de club gekomen. Ik begreep destijds dat ik één van de kandidaten was, maar ik heb nooit een gesprek met Ajax gehad."

De gewezen verdediger is zelf afkomstig uit Amsterdam. Hij heeft daar nooit last gehad van zijn status als Feyenoord-icoon. "Echt niet. Ik ben nog nooit aangevallen. Maar ik heb ook nooit afgegeven op Ajax. Als mensen tegen mij beginnen over voetbal en ze willen over Ajax praten, dan vind ik het ook goed. Mijn kleinzoon ook, die heeft geen voorkeur. Ik ben geen blind iemand die hem met alle geweld indoctrineert om Feyenoorder te worden."

Ajax en Feyenoord staan zondagmiddag om 16.45 uur tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers koesteren een voorsprong van drie punten op de eeuwige rivaal uit de havenstad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws