Tagliafico bereidde zich goed voor op Ajax-transfer: 'Koud weer, moeilijke taal'

Tagliafico bereidde zich goed voor op Ajax-transfer: 'Koud weer, moeilijke taal'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 16:28za 16-01-2021 om 16:28

Nicolás Tagliafico woont inmiddels ruim drie jaar in Nederland, maar leeft nog steeds volgens een Argentijns ritme: zo eet hij pas rond 21.00 uur in plaats van 18.00 uur, vertelt hij aan De Volkskrant. De Ajax-back weet echter waar hij aan begon voordat hij voet op Nederlandse bodem zette.

Tagliafico kwam in januari 2018 over van Club Atlético Independiente en had zich van tevoren al verdiept in zijn nieuwe werkomgeving. "Omdat ik vooraf sprak met oud-Ajacied Dario Cvitanich", vertelt hij tegenover De Volkskrant over zijn landgenoot, die tussen 2008 en 2012 bij Ajax onder contract stond.

Deze bereidde Tagliafico voor op zijn verhuizing naar Nederland. "Ik wist al dat Nederland een goed georganiseerd land is, met koud weer en een moeilijke taal", blikt de 27-voudig Argentijns international terug. "En dat de levensstandaard hoog is. Dat heeft me geholpen bij mijn besluit hier te komen."

Tagliafico kan zondag tegen Feyenoord zijn 120ste officiële wedstrijd namens Ajax spelen. De linksback verlengde onlangs zijn contract tot 2023, maar sluit niet uit dat hij voor het aflopen van die verbintenis een transfer maakt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws