Feyenoord likt de wonden: 'Qua spel misschien tevreden, maar niet hardop zeggen'

Feyenoord likt de wonden: 'Qua spel misschien tevreden, maar niet hardop zeggen'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 07:06ma 18-01-2021 om 07:06

De nederlaag in de Klassieker heeft er bij Feyenoord hard ingehakt. Middenvelder Jens Toornstra baalt van de verliespartij in de Johan Cruijff Arena, maar vindt ook dat het elftal van Advocaat dit zichzelf aangedaan heeft.

Door de nederlaag in Amsterdam is het gat tussen de twee aartsrivalen opgelopen tot zes punten. Dat doet veel met de Rotterdammers. "Iedereen zit stuk, dat zag ik na afloop al in de kleedkamer. En zo moet het ook zijn", begint Toornstra in gesprek met ESPN.

"Qua spel kunnen we misschien tevreden zijn, maar als je met lege handen staat moet je dat eigenlijk niet hardop zeggen. We hadden bijna bovenaan kunnen staan, dat hebben we nagelaten."

Toornstra zag wel dat Feyenoord zich kon meten aan Ajax, iets wat in de voorgaande seizoenen wel anders was. De ploeg van Advocaat begon zeer afwachtend, wat volgens Toornstra wel eens een verband kan hebben met de resultaten van afgelopen edities.

"Misschien heeft dat onbewust meegespeeld. Maar vanaf de 25e minuut waren we minimaal gelijkwaardig. Toen gooiden we de schroom van ons af en creëerden veel kansen." In de slotfase leek Feyenoord nog de gelijkmaker te produceren, maar invaller Luis Sinisterra raakte het aluminium boven Ajax-doelman André Onana.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws