Onana goud waard: 'Met andere keeper had Feyenoord misschien gewonnen'

Onana goud waard: 'Met andere keeper had Feyenoord misschien gewonnen'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 08:23ma 18-01-2021 om 08:23

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 08:56ma 18-01-2021 om 08:56

Mede door een sterk optreden van doelman André Onana wist Ajax zondagmiddag de Klassieker winnend af te sluiten. De goalie uit Kameroen wist door enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden tegen Feyenoord.

Dat levert de 24-jarige sluitpost van de Amsterdammers een plekje op in het Elftal van de Week in De Telegraaf, samengesteld door voormalig Oranje-international Jan Poortvliet. "Hij had een aantal geweldige reddingen in huis, stond telkens op de goede plaats en was ook belangrijk in de opbouw", begint Poortvliet zijn oordeel.

"Onana krijgt wel eens het verwijt dat hij te nonchalant is, maar vandaag was hij slechts met één ding bezig: het winnen van De Klassieker. Hij was geconcentreerd, deed geen gekke dingen en heeft eigenhandig voorkomen dat Feyenoord op het scorebord verscheen", vervolgt Poortvliet zijn verhaal.

Poortvliet zag dat Feyenoord aan het einde van de wedstrijd nog héél dichtbij de gelijkmaker kwam in de Johan Cruijff Arena. Dat het uiteindelijk bij 1-0 bleef in Amsterdam, ligt volgens Poortvliet voor een zeer groot gedeelte aan de Amsterdamse goalie. "Met een andere keeper onder de lat had Feyenoord deze wedstrijd misschien wel gewonnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws