'Lange schorsing Messi dreigt, Argentijn pas in februari weer in actie'

'Lange schorsing Messi dreigt, Argentijn pas in februari weer in actie'

18-01-2021 08:52 Laatste update: 08:58
45

Lionel Messi kan na zijn eerste rode kaart in dienst van Barcelona een serieuze schorsing verwachten. De Argentijnse aanvoerder van de Catalanen kreeg in de laatste minuut van de verlenging een rode kaart na een slaande beweging richting Athletic-speler Asier Villalibre.

Het betekende de eerste rode prent voor Messi in het shirt van Barcelona. Tot overmaat van ramp verloor de ploeg van Ronald Koeman met 2-3, waardoor niet Barcelona maar Atheltic Bilbao zichzelf kroonde als winnaar van de Supercopa.

Scheidsrechter Jesus Gil Manzano kreeg de slaande beweging van Messi in eerste instantie niet mee, maar trok op aanraden van de VAR alsnog de rode kaart. De vedette van Barcelona wordt in ieder geval voor twee wedstrijd geschorst, wat kan oplopen tot vier wedstrijden, weet de Spaanse tak van ESPN.

Dat betekent dat Messi in ieder geval het treffen in de Copa del Rey met Cornella en de competitiewedstrijd tegen Elche moet missen. Mocht de Spaanse voetbalbond de Argentijn voor vier wedstrijden schorsen, dan komt Messi pas in februari weer in actie voor Barcelona.

Koeman liet na afloop weten de actie van zijn aanvoerder te begrijpen. "Ik begrijp waarom Messi deed wat hij deed. Het is normaal dat je reageert wanneer je tegenstanders je blijven schoppen als je dribbelt met de bal, maar ik moet het nogmaals terugzien."