Koeman springt in de bres voor Messi: 'Ik begrijp waarom hij het deed'

Koeman springt in de bres voor Messi: 'Ik begrijp waarom hij het deed'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 11:25ma 18-01-2021 om 11:25

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 11:25ma 18-01-2021 om 11:25

Ronald Koeman greep zondagavond naast zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona. De Nederlander neemt het op voor zijn sterspeler Lionel Messi, die in de laatste minuut van de verlenging met rood van het veld gestuurd werd.

Athletic Bilbao bleek na 120 minuten voetballen met 2-3 te sterk voor de Catalaanse formatie van Ronald Koeman. De oefenmeester zag dat Messi vlak voor het einde van de verlenging een rode kaart kreeg van scheidsrechter Jesus Gil Manzano.

Koeman neem het op voor zijn aanvoerder. "Ik begrijp waarom Messi het deed. Ik zou niet durven zeggen hoeveel overtredingen er op hem gemaakt worden. Het probeert te dribbelen, maar dat gaat gewoon niet. Of ik hem vergeef? Daarvoor moet ik de beelden nogmaals bekijken", vertelt Koeman na afloop op de persconferentie, geciteerd door Marca.

De trainer wil dan ook niet ingaan op de beslissing van Manzano. "Het is beter als ik niet praat. Dan herhaal ik alleen maar dingen en heeft geen zin. Ik ga mijn mening niet geven." Voorafgaand aan de wedstrijd was er al enige speculatie over het feit of Messi wel aan de aftrap zou verschijnen vanwege vermoeidheid.

"Na zoveel jaren weet Messi heus zelf wel wanneer hij wel en niet kan spelen. Hij besluit zelf wanneer hij kan spelen en dat is het", stelt Koeman over de beschikbaarheid van Messi. Barcelona moet Messi na alle waarschijnlijkheid voor een langere periode missen vanwege de schorsing die de Argentijn boven het hoofd hangt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws