Update: PSV krijgt uitstel, zaak Schmidt/Nijhuis pas volgende week onder de loep

Update: PSV krijgt uitstel, zaak Schmidt/Nijhuis pas volgende week onder de loep

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 10:08wo 20-01-2021 om 10:08

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 10:09wo 20-01-2021 om 10:09

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar PSV-trainer Roger Schmidt. Dat heeft de KNVB dinsdagochtend bekend gemaakt.

Schmidt ligt onder vuur na zijn kritiek aan het adres van Bas Nijhuis. Schmidt beweerde na de gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta (3-5) dat Nijhuis bewust tegen PSV floot. Dat zou de arbiter zelf hebben gezegd, al ontkent hij dat zelf. De PSV-trainer schuift de blessure van Cody Gakpo in de schoenen van Nijhuis, die veel door liet gaan tegen Sparta. De KNVB bevestigt dat er een onderzoek is gestart.

"Hij zei na afloop van de wedstrijd dat hij tegen ons floot, omdat ik hem had bekritiseerd na de wedstrijd tegen Vitesse", liet Schmidt na de wedstrijd optekenen. "Hij zei het niet tegen mij, maar heeft het gezegd. Dat is voor mij honderd procent onprofessioneel." Scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer liet zondag al weten dat er mogelijk een onderzoek zou komen naar Schmidt. "Het zou zomaar kunnen dat de aanklager er nog naar kijkt. Dus laten we er verder maar niet te veel over zeggen", liet hij weten.

Schmidt zou niet de eerste trainer zijn die een schorsing krijgt opgelegd na kritiek aan het adres van een scheidsrechter. Zo werd John van den Brom vorig seizoen bestraft na kritiek aan het adres van arbiter Siemen Mulder. De PSV-trainer was eerder dit seizoen al kritisch over het fluiten van Nijhuis, toen de Tukker een penalty voor PSV, in de slotfase van de wedstrijd tegen Vitesse, terugdraaide.

Update: Het vooronderzoek naar PSV-trainer Roger Schmidt gaat pas volgende week van start, zo meldt De Telegraaf. Door het midweekse programma heeft PSV uitstel aangevraagd om de door de aanklager opgevraagde stukken aan te leveren. Dat verzoek is goedgekeurd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws