Derksen weet meer over rol Sneijder: 'Wesley wil daar serieus aan beginnen'

Derksen weet meer over rol Sneijder: 'Wesley wil daar serieus aan beginnen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 10:13di 19-01-2021 om 10:13

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 10:21di 19-01-2021 om 10:21

Wesley Sneijder is in beeld om technisch directeur van FC Den Bosch te worden. Dat claimt Johan Derksen. De recordinternational voerde afgelopen weekend een oriënterend gesprek met de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Maandag lekte uit dat ondernemer Ebert Dollevoet van plan is om samen met Sneijder een aandeel te nemen in FC Den Bosch. "Die meneer heeft hele serieuze gesprekken gehad met onze vriend Wesley", zegt Derksen in de uitzending van Veronica Inside.

"Die heeft gezegd: Jij wordt mijn technisch directeur. Zonder mes op de keel, je krijgt drie tot vijf jaar om de club op een heel verstandige wijze op te bouwen. Niet met gekke uitgaven, we zijn binnen vijf jaar een Eredivisie-club. Wesley heeft daar wel oren naar, want het wordt heel serieus aangepakt."

De rechtszaak rond Kakhi Jordania is echter een struikelblok. Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, mocht in 2019 FC Den Bosch niet overnemen vanwege dubieuze geldstromen. Hij eist nu zijn inleg - zo'n 1,7 miljoen euro - terug en dat kan het einde van Den Bosch betekenen.

Sneijder zou bij Den Bosch sowieso niet kunnen werken met een groot budget, benadrukt Derksen. "Het is niet zo dat Wesley kan kopen. Dan moet je met verstandig beleid van AZ een talentje halen en zo een elftalletje met jonge jongens componeren, en dan langzaam opbouwen. Er is natuurlijk geen geld aanwezig om acht spelers te kopen. Er moet slim gescout worden en Wesley wil daar serieus aan beginnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws