Perez kraakt Promes en Ten Hag: 'Niets voor niets rechtsback bij Oranje'

Perez kraakt Promes en Ten Hag: 'Niets voor niets rechtsback bij Oranje'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 10:40di 19-01-2021 om 10:40

Het is vreemd dat Erik ten Hag vasthoudt aan Quincy Promes als nummer 10 van Ajax. De veelbesproken aanvaller viel ook in de Klassieker tegen Feyenoord tegen, constateert Kenneth Perez.

Promes ís simpelweg geen nummer 10, stelt Perez. "Promes op tien, stop alsjeblieft", zegt de Deense analist bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Het is niet voor niks dat hij bij het Nederlands elftal alleen maar in aanmerking komt voor de rechtsbackpositie. Aanvallend brengt hij te weinig."

"Op de 10-positie moet je, hoe je het ook wendt of keert, een heel goede basistechniek hebben. De aanname moet altijd bij je zijn, want er zit altijd iemand bovenop je. Als de bal van je voet springt, dan is het al te laat. Je kan wel met een lopende nummer 10 spelen, maar dat lukt ook niet echt. Het is niet Promes' positie. Hij heeft het vermogen niet."

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad begint het 'onderhand onverklaarbaar' te vinden dat Ten Hag blijft volharden. "Hij (Ten Hag, red.) probeert het altijd uit te leggen door te zeggen dat Promes zijn taken goed uitvoert en in dienst van het elftal speelt, maar als je elke keer de bal verliest, breng je de rest aardig in de problemen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws