Breaking news

Atlético en Real houden elkaar in bedwang, Barça winnaar van Madrileense derby

Spartak Moskou bevestigt: 'Onderhandelingen met Ajax over Promes zijn gaande'

Spartak Moskou bevestigt: 'Onderhandelingen met Ajax over Promes zijn gaande'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 13:32zo 17-01-2021 om 13:32

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 14:13zo 17-01-2021 om 14:13

Spartak Moskou is met Ajax in onderhandeling over een transfer van Quincy Promes. Dat beweert de Russische topclub zondag tegenover Sport24.

"Ik kan zeggen dat de partijen contact hebben. De onderhandelingen zijn gaande", zo claimt woordvoerder Anton Fetisov van Spartak in gesprek met het Russische medium, dat eerder al meldde dat Promes openstaat voor een terugkeer.

Promes werd vorige maand opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hij is (nog) niet schuldig bevonden, maar zijn reputatie in Nederland heeft wel een flinke deuk opgelopen. Dat zou een van de redenen zijn waarom Promes een rentree bij Spartak wel ziet zitten, aldus 24Sport. Daarnaast vallen de sportieve prestaties wat tegen. Vorig seizoen scoorde de Oranje-international twaalf keer in twintig Eredivisie-duels, dit seizoen staat de teller op zes goals in vijftien duels.

Of Ajax en Spartak in gesprek zijn over een verhuur of een definitieve transfer, wordt niet duidelijk. De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij acht de kans echter klein dat de Amsterdammers Promes op huurbasis laten gaan. Overigens dreigt trainer Erik ten Hag ook Klaas-Jan Huntelaar spoedig kwijt te raken. De routinier lijkt op weg naar Schalke 04.

Het lijkt geen toeval dat Promes weer in verband wordt gebracht met de club waar hij ruim vier seizoenen furore maakte. De 29-jarige aanvaller speelde tussen 2014 en 2018 135 duels voor Spartak. Daarin was hij goed voor 66 doelpunten en 33 assists.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws