FC Groningen bezegelt 'uitstekende' transfer: Te Wierik terug in Eredivisie

FC Groningen bezegelt 'uitstekende' transfer: Te Wierik terug in Eredivisie

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 12:04di 19-01-2021 om 12:04

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 13:39di 19-01-2021 om 13:39

Mike te Wierik is weer speler van FC Groningen. De nummer zes van de Eredivisie heeft de terugkeer van de 28-jarige verdediger dinsdag om 12.00 uur wereldkundig gemaakt.

Te Wierik tekent in Groningen een contract tot de zomer van 2024. Hij komt over van Derby County, waar hij na het ontslag van Phillip Cocu geen perspectief meer had. De ervaren verdediger bewandelde afgelopen zomer nog transfervrij de omgekeerde weg.

"We hebben in mijn ogen met het terughalen van Mike zowel voor de korte als lange termijn uitstekende zaken gedaan", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. "Mike kan snel aansluiten bij de groep. Wij kennen zijn kwaliteiten en hij is bekend met onze manier van werken, dus voegen we niet alleen waarde toe aan onze selectie, maar krijgen we direct ook meer opties in verdedigend opzicht."

"Daarnaast willen we ook na dit seizoen Nederlandse spelers met de nodige ervaring in onze selectie hebben en met het langdurig vastleggen van Mike hebben we een deel van de stabiliteit binnen onze selectie gewaarborgd", besluit Fledderus.

Te Wierik stond ook in de concrete belangstelling van Heracles Almelo, Fortuna Sittard en het Duitse FC St. Pauli. Groningen is verder bezig met Almere City-verdediger Radinio Balker, maar achter zijn komst staat volgens informatie van VoetbalPrimeur een vraagteken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws