Özil beëindigt Arsenal-huwelijk en rondt transfer naar Fenerbahçe definitief af

Özil beëindigt Arsenal-huwelijk en rondt transfer naar Fenerbahçe definitief af

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 15:05zo 24-01-2021 om 15:05

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 15:12zo 24-01-2021 om 15:12

Mesut Özil is officieel speler van Fenerbahçe. De Turkse topclub neemt hem over van Arsenal, waar zijn rol was uitgespeeld. De transfer hing al weken in de lucht.

Özil bevestigde vorige week in de Turkse pers dat hij het blauw en geel van Fenerbahçe gaat dragen. Hij zei 'zeer trots' te zijn en liep de laatste dagen op social media al meerdere keren vooruit op de afronding van de transfer. Inmiddels hebben ook Fenerbahçe en Arsenal de overstap bekrachtigd.

Özil speelde op 7 maart vorig jaar voor het laatst een officieel duel voor Arsenal, sindsdien bleef het bij trainingen. Via Twitter bleef hij - met commentaar - betrokken bij de wedstrijden van zijn club. Hij streek in Londen een weeksalaris van 390.000 euro op.

Özil werd zeven jaar geleden de recordaankoop van Arsenal, dat hem overnam van Real Madrid. De laatste jaren werd de Duitse spelmaker steeds minder belangrijk. De teller stokte uiteindelijk bij ruim 250 optredens namens Arsenal, waarin 44 keer scoorde en 71 assists gaf.

"Ik wil iedereen bij de club bedanken voor deze geweldige reis", reageert Özil op de Arsenal-site. "De support die ik altijd heb gevoeld was ongelooflijk en iets waarvoor ik altijd dankbaar zal blijven. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws