Bosz en Leverkusen winnen topper tegen Dortmund, ook Weghorst juicht

19-01-2021 22:22 Laatste update: 22:23
15

Een enorme opsteker voor Bayer Leverkusen en trainer Peter Bosz. Die Werkself wonnen de vermakelijke Bundesliga-topper tegen Borussia Dortmund met 2-1. Wout Weghorst was weer eens belangrijk voor VfL Wolfsburg

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
Bij Leverkusen begon Daley Sinkgraven op de bank. Bosz gaf de voorkeur aan Wendell en die keuze pakte uitstekend uit. De Braziliaan bediende na veertien minuten Moussa Diaby met een prachtige lange bal en de behendige aanvaller rondde oog-in-oog met Dortmund-doelman Roman Bürki af. Die Schwarzgelben hadden sowieso de handen vol aan Diaby. De Fransman was kort voor rust dicht bij de 2-0, maar Bürki bracht redding op zijn kopbal.

Dortmund wist Haaland voor rust nauwelijks te bereiken, maar voerde in de tweede helft de druk op. Julian Brandt schoot na 67 minuten de gelijkmaker binnen. De bezoekers leken daarna de meeste aanspraak te maken op het winnende doelpunt, maar met het nodige kunst- en vliegwerk werd nog een doelpunt van Brandt voorkomen. Het was juist Leverkusen dat genadeloos toesloeg. Toptalent Florian Wirtz scoorde na een snelle aanval: 2-1.

Voor Bosz is de zege een flinke opsteker, nadat Leverkusen in de laatste vier competitieduels slechts één punt had gepakt. Die Werkself klimt naar plek twee met 32 punten, vier minder dan koploper Bayern München. Dortmund blijft steken op plek vier met 29 punten.

FSV Mainz - VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg boekte mede dankzij Wout Weghorst een 0-2 overwinning bij FSV Mainz. De Nederlandse spits zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing na knullig balverlies van Mainz. Hij rondde het vervolgens af met een fraaie lob. Bartosz Bialek had de score na 65 minuten geopend. Nummer vijf Wolfsburg komt door de zege op gelijke hoogte met Dortmund.

Hertha BSC - Hoffenheim
Hertha BSC kreeg in een Nederlands getint duel een tik op de neus van Hoffenheim, dat met 0-3 aan het langste eind trok. Bij de thuisploeg mocht Deyovaisio Zeefuik meteen na rust weer eens invallen, Daishawn Redan maakte na 72 minuten zijn opwachting. Aan de nederlaag konden zij niets meer doen: Hoffenheim, waar Melayro Bogarde inviel, won door goals van Sebastian Rudy en twee van Andrej Kramaric.