'Sörloth maakt prijskaartje niet waar: Dolberg in beeld bij RB Leipzig'

'Sörloth maakt prijskaartje niet waar: Dolberg in beeld bij RB Leipzig'

20-01-2021 12:10
29

RB Leipzig heeft zijn oog laten vallen op Kasper Dolberg. De Bundesliga-topclub wil nog deze maand een nieuwe spits aantrekken, omdat Alexander Sörloth niet voldoet. Dat meldt BILD woensdag.

Volgens het Duitse medium zet Leipzig in eerste instantie in op een huurdeal. Naast de Deense ex-Ajacied prijken ook Divock Origi (Liverpool) en Kelechi Iheanacho (Leicester City) op het verlanglijstje. Of OGC Nice wil meewerken aan een tijdelijk vertrek van Dolberg, is twijfelachtig. De Fransen betaalden in 2019 nog twintig miljoen euro aan Ajax, waarmee hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis werd.

Dolberg kende een sterke start in de Ligue 1, maar dit seizoen kreeg hij te maken met het coronavirus en fysieke ongemakken. Hij scoorde mede daardoor pas drie keer in elf competitieduels. Bij Leipzig kan hij herenigd worden met Justin Kluivert, met wie hij al samenspeelde bij Ajax en die door AS Roma aan Die Roten Bullen wordt verhuurd.

Voor Sörloth had Leipzig afgelopen zomer nog twintig miljoen over. De ex-speler van FC Groningen scoorde echter pas twee keer in alle competities.