Bruggink en Kwakman diep onder de indruk: 'De beste speler op het veld'

Bruggink en Kwakman diep onder de indruk: 'De beste speler op het veld'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 13:06wo 20-01-2021 om 13:06

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 13:23wo 20-01-2021 om 13:23

Micky van de Ven maakte in het bekerduel van FC Volendam met PSV opnieuw diepe indruk op Arnold Bruggink en Kees Kwakman. De ESPN-analisten adviseren de Nederlandse topclubs om snel toe te happen.

Van de Ven was dinsdagavond de speler met de hoogste passnauwkeurigheid, de meeste gewonnen duels en de meeste intercepties. "Ik heb enorm van hem genoten", reageert Bruggink. "De beste speler op het veld, daar komt het wel een beetje op neer. In de tweede helft had hij het wel iets lastiger, maar hij is best wel compleet voor een verdediger."

"Hij en zijn compagnon (Marco Tol, red.) hebben zó veel snelheid, ze kunnen echt heel veel herstellen", vervolgt Bruggink over de negentienjarige verdediger. "Hij heeft het overzicht ook nog eens, weet de vrije man in te spelen. Hij had de meeste succesvolle passes. Hij speelt ook met veel vertrouwen, hij is niet bang om in te schuiven."

Kwakman is al langer pleitbezorger van Van de Ven. "Hij is echt een goeie, ja. Hij zit bij Mino Raiola, die jongen gaat echt een stap maken. De vraag is waarheen. Ik hoor ook over hele grote clubs uit het buitenland, ik weet niet welke. Dan kom je natuurlijk al snel in een 'verhuurverhaal', dat hij gehaald wordt en dan verhuurd wordt. Mij lijkt de meest logische stap gewoon een goede club in Nederland. Ik denk dan aan één van de vier topclubs."

Kwakman vraagt zich nog wel af wat de beste positie van Van de Ven is. "Hij heeft aan de bal zoveel extra's, dat ik me afvraag of hij misschien niet als linksback verder kan komen. Hij is niet normaal snel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws