Van de Ven geniet van duel met PSV: 'Hij is echt een hele goede speler'

Van de Ven geniet van duel met PSV: 'Hij is echt een hele goede speler'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 10:42wo 20-01-2021 om 10:42

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 11:41wo 20-01-2021 om 11:41

Micky van de Ven wordt in de gaten gehouden door meerdere Eredivisie-clubs en liet tijdens het bekerduel van FC Volendam met PSV zien waarom. De verdediger speelde een uitstekende wedstrijd, maar baalt dat zijn ploeg niet voor een stunt kon zorgen. Dat was wel mogelijk, zo stelt Van de Ven.

De negentienjarige verdediger vocht duels uit met Donyell Malen en merkt dat het verschil met de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie groot is. "Malen is echt een heel goede speler, je merkt dat je hem echt niet uit het oog kan verliezen, want dan ligt 'ie in het netje", vertelt Van de Ven in gesprek met ESPN. "Tegen Sparta zag je hem invallen en dan zie je dat hij zo belangrijk is voor PSV. Dan maakt hij wel even het verschil (met twee doelpunten, red.)."

Van de Ven baalt van de uitschakeling en is van mening dat er meer in had gezeten voor Volendam. "Ik denk dat zij ons als Volendam onderschatten, maar je weet dat zij, als ze een kans krijgen te scoren, deze vaak wel pakken. In de eerste helft moet je jezelf gewoon belonen, we baalden met 0-0 de rust in te gaan. Dat 5-0 of 5-1 niet eens raar had geweest? Nee, dat is ook zo. We wisten een heel goede eerste helft te hebben gespeeld. Op het moment dat we erbovenop kunnen klappen, doen we dat ook."

Voor nu gaat de knop bij Van de Ven weer om. Aankomend weekend staat er een belangrijk duel met De Graafschap op het programma. "Het was een mooie ervaring, een mooie graadmeter en een mooi duel om te spelen. Zonde dat er geen publiek bij kon zijn, dan had het nog grootser geweest. Misschien had 'ie dan wel binnengevallen", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws