Marsman verklaart keuze: Hij zei precies wat ik dacht en wilde horen

Marsman verklaart keuze: "Hij zei precies wat ik dacht en wilde horen"

20-01-2021 13:17 Laatste update: 13:19
31

Nick Marsman is blij dat hij anderhalf jaar geleden naar Feyenoord is gegaan. De dertigjarige doelman wilde zich graag kunnen meten met topkeepers en sporadisch wat wedstrijden spelen.

"Na FC Utrecht stond ik op een kruispunt. Wat wilde ik nou? Ik vond dat ik daar nogal makkelijk werd afgeschreven, dus dan kost een rol op het tweede plan veel meer moeite", vertelt Marsman in gesprek met Voetbal International. "Bij Feyenoord was dat anders. Ik heb een lang en goed gesprek gevoerd met keeperstrainer Khalid Benlahsen. Hij zei precies wat ik dacht en wilde horen. Waarom zou ik eerste keeper worden bij een club waar dat later altijd nog kan?"

"Keepen bij een topclub is iets anders", vervolgt Marsman. "Daarbij was het wel duidelijk dat er veel interesse bestond voor Kenneth Vermeer. De kans dat hij zou vertrekken, was groot, dus schoof ik daarna door naar de positie van tweede keeper. Bij een grote club als Feyenoord wilde ik dat weleens meemaken: mezelf meten met topkeepers zoals Vermeer en Bijlow en trainen met de betere spelers van Nederland. En wie weet zou ik door omstandigheden ook een aantal wedstrijden kunnen keepen. Vorig jaar kwam die gedachte al uit, dit jaar speel ik helemaal veel."

Marsman doet het dit seizoen goed in de wedstrijden die hij speelt voor Feyenoord. De doelman heeft in het verleden met de nodige kritiek te maken gehad. Hij weet nu beter hoe hij daarmee om moet gaan. "Ik heb op dat vlak wel het één en ander moeten overwinnen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het nu veel makkelijker een plek kan geven. Dat ik er niet meer in blijf hangen. Dit alles zorgt er óók voor dat ik nu veel meer rust heb in mijn hoofd. Negatieve kritiek maakt je sterker, al kom je daar natuurlijk pas later achter. Een fout bepaalt mijn leven niet meer."