Schalke serieus in de problemen: Huntelaar ziet cruciale 1-2 in minuut 93

Schalke serieus in de problemen: Huntelaar ziet cruciale 1-2 in minuut 93

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 20:24wo 20-01-2021 om 20:24

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 20:27wo 20-01-2021 om 20:27

Schalke 04 heeft woensdag opnieuw een cruciale slag gemist in de strijd tegen degradatie. Onder toeziend oog van verloren zoon Klaas-Jan Huntelaar werd er woensdag in de dying seconds met 1-2 verloren van directe concurrent 1. FC Köln: het verschil met plek zestien in de Bundesliga loopt hierdoor op naar zeven punten.

Schalke had vlak voor de feestdagen al een dure thuisnederlaag tegen Arminia Bielefeld moeten slikken en trad woensdag voor het eerst dit seizoen tegen Köln aan. Die Geißböcke lieten de bal aan hun tegenstander en loerden op hun kans. Die kwam na een half uur spelen. Jonas Hector nam een corner, Ralf Fährmann kon de bal niet genoeg wegwerken en Rafael Czichos kopte uiteindelijk binnen.

De ploeg van Christian Gross moest in de achtervolging en had na een uur spelen de gelijkmaker te pakken. De jonge Amerikaan Matthew Hoppe kreeg de bal, na een gekraakte steekbal van Amine Harit, in de kluts mee en bleek opnieuw goud waard voor zijn ploeg: 1-1. Verder kwam Schalke echter niet meer in de slotfase. In de blessuretijd kreeg het zelfs de deksel op de neus: Jan Thielmann bezorgde Köln in de extra tijd de punten.

Die Königsblauen blijven op zeven punten staan. Köln doet de de zestiende plek in de Bundesliga over aan Arminia Bielefeld, dat zeven punten voor staat op Schalke. Zondag komt lijstaanvoerder Bayern München naar Gelsenkirchen: Huntelaar zou dan zijn rentree kunnen maken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws