'We hebben de VAR vervloekt, maar ik had liever dat-ie er bij AZ-Ajax was geweest'

'We hebben de VAR vervloekt, maar ik had liever dat-ie er bij AZ-Ajax was geweest'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 00:18do 21-01-2021 om 00:18

De druiven in Alkmaar zijn zuur na de bekeruitschakeling tegen Ajax (0-1). AZ-trainer Pascal Jansen baalt als een stekker van de arbitrale fouten en het gemis van de VAR.

In tegenstelling tot de Eredivisie, is er tot de kwartfinale van de KNVB Beker geen video-arbitrage. Dat kwam AZ duur te staan. "We hebben de VAR regelmatig vervloekt, maar ik had liever gehad dat-ie er vanavond was geweest", verzucht Jansen op beelden van de NOS.

De trainer van AZ doelt op drie momenten: hij baalt van het hinderlijke buitenspel van David Neres bij de goal van Zakaria Labyad en de niet gegeven strafschop na de sliding van Edson Álvarez op Albert Gudmundsson, maar: "Waar ik het meest van schrok was de steekbal van Stengs op Boadu, die één op één met de keeper zou komen. Dat was niet eens in de buurt van buitenspel."

Jansen vindt het 'totaal onnodig' om geen VAR te gebruiken tijdens de bekerkraker als die tussen AZ en Ajax. "In de competitie hebben we hem elk week. Waarom zou dat pas vanaf de kwartfinale in de beker het geval moeten zijn?"

Ook voor de camera van ESPN deelde Jansen zijn onvrede. "Ze hadden niet hun beste dag, om het zo maar even uit te drukken", zegt hij over de arbitrage. "We snakken naar spelen zonder VAR, maar nu hoopte ik eigenlijk dat hij er wel was geweest."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws