Barça meldt zich in transfersoap Alaba: 'Real heeft hem nog niet vastgelegd'

Barça meldt zich in transfersoap Alaba: 'Real heeft hem nog niet vastgelegd'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 13:09do 21-01-2021 om 13:09

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 13:25do 21-01-2021 om 13:25

David Alaba lijkt hard op weg om na dit seizoen zijn loopbaan voort te zetten bij Real Madrid, maar Joan Laporta wil daar een stokje voor steken. Volgens de presidentskandidaat van Barcelona is er nog helemaal geen sprake van een akkoord tussen Real en de Oostenrijkse verdediger.

De Spaanse krant Marca meldde eerder deze week dat Alaba en Real Madrid persoonlijk rond zijn over de transfer van de Oostenrijker, maar Laporta betwijfelt dat ten zeerste. "Ik denk dat Real Alaba nog helemaal niet heeft vastgelegd", stelt de presidentskandidaat, geciteerd door Mundo Deportivo.

Aankomende zondag stond de verkiezing om het presidentschap bij FC Barcelona op het programma, maar die is voorlopig uitgesteld vanwege het coronavirus. Laporta is één van de drie overgebleven kandidaten en ziet Alaba als een welkome versterking. "Het eerste wat ik zal doen is spreken met de huidige technisch directeur om te zien hoe de zaken ervoor staan. Ik ben er klaar voor om sportieve verbeteringen aan te brengen bij Barcelona die in mijn ogen nodig zijn", stelt Laporta, doelend op de Oostenrijkse verdediger van Bayern München.

Eerder deze week bleek dat Eric García zo goed als zeker gaat terugkeren bij Barcelona. De twintigjarige verdediger loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij Manchester City.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws