'Embolo vlucht na illegaal coronafeestje via dak en wordt aangetroffen in badkuip'

'Embolo vlucht na illegaal coronafeestje via dak en wordt aangetroffen in badkuip'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 14:25do 21-01-2021 om 14:25

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 14:56do 21-01-2021 om 14:56

In Duitsland is er ophef onstaan rondom Breel Embolo. Volgens de politie van Essen heeft de spits van Borussia Mönchengladbach de coronaregels overtreden, door in de stad met 23 andere personen feest te vieren. Embolo en Gladbach ontkennen dit verhaal in alle toonaarden.

De politie uit Essen is zeker van hun zaak: volgens een verklaring zagen agenten Embolo over het dak klimmen van het café waar het feest plaatsvond. De Zwitser zou vervolgens een aangrenzend appartement binnen zijn gevlucht. Toen de agenten het betreffende appartement binnenvielen, troffen ze Embolo in zijn eentje aan. Het Duitse BILD stelt zelfs dat de Zwitserse spits zich verstopte in een badkuip. 

Embolo beweert niets te maken te hebben met het feest. De perswoordvoerder van Gladbach, Markus Aretz, laat in het midden of Embolo betrokken is. "Tot dusver is het nog een kwestie van speculatie", stelt Aretz in gesprek met BILD. De spits kreeg geen boete nadat de politie het appartement binnendrong. Of hij alsnog een straf kan verwachten, is nog ongewis. Er is wel een aanklacht ingediend tegen de 38-voudig international. 

Inmiddels traint Embolo gewoon weer mee bij Gladbach, nadat hij negatief testte op het coronavirus. Dinsdag nam trainer Marco Rose hem niet op in de selectie voor het duel met Werder Bremen vanwege alle commotie. De kans is echter aanwezig dat Embolo vrijdag tegen Borussia Dortmund wel weer van de partij is. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws