Vertrek via de achterdeur bij Groningen: 'Het geld was ook niet echt van wauw'

Vertrek via de achterdeur bij Groningen: 'Het geld was ook niet echt van wauw'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 14:14do 21-01-2021 om 14:14

Remco Balk baalt dat hij via de achterdeur vertrekt bij FC Groningen. Deze week tekende de negentienjarige aanvaller bij FC Utrecht, nadat hij geen akkoord bereikte over een nieuw contract.

Groningen deed Balk twee aanbiedingen, maar de talentvolle aanvaller voelde na de eerste poging van technisch directeur Mark-Jan Fledderus geen vertrouwen meer. "Op het laatst hadden ze een prima aanbieding, maar toen was het vertrouwen al niet meer goed", verklaart hij tegenover RTV Noord.

"Dat was niet echt best als ik eerlijk ben", vervolgt Balk over het eerste voorstel dat Groningen in november deed. "Ik had niet het juiste gevoel en miste het vertrouwen. Het leek wel alsof ze me niet echt heel graag hier wilden houden. Het geld was ook niet echt van wauw, maar ze wisten bijvoorbeeld nog niet of ik volgend seizoen bij de eerste selectie zou komen. Ze spraken nooit echt een plan naar mij uit."

Balk, door zijn vrienden omgedoopt tot de 'Zlatan van Zuidhorn', kreeg veel over zich heen toen bekend werd dat hij Groningen zou gaan verlaten. "Het raakt vooral mijn moeder, dat vind ik wel moeilijk. Mijn vrienden en familie weten gelukkig wel beter, maar ik vind het wel jammer. Mensen hebben tegenwoordig van tevoren al een mening, maar ja. Dat is kennelijk zo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws