'Toen ik in de Ajax-jeugd speelde, keek ik altijd naar Barça: nu speel ik er...'

'Toen ik in de Ajax-jeugd speelde, keek ik altijd naar Barça: nu speel ik er...'

21-01-2021 22:06 Laatste update: 22:20
32

Sergiño Dest begon het seizoen als speler van Ajax, maar kreeg vervolgens te maken met een luxeprobleem: FC Barcelona én Bayern München wilden hem overnemen. Uiteindelijk koos hij voor een transfer naar zijn 'droomclub' in Catalonië.

Dest luisterde naar zijn gevoel, vertelt hij aan de officiële kanalen van La Liga. "Bayern München had ook gekund. En het was geen eenvoudige keuze: Barcelona en Bayern zijn allebei geweldige clubs. Maar ik volgde mijn hart. Ik voelde dat Barcelona de beste plek voor mij was. Daarom ben ik nu hier."

Toen hij nog een opgroeiende voetbalfan in Almere was, volgde Dest Barcelona al op de voet. "Toen ik in de jeugd van Ajax speelde, keek ik altijd naar deze spelers. En nu zijn het mijn teamgenoten...", vertelt hij. "Het was een heel speciaal gevoel om voor deze club te spelen. Ik ben vereerd dat ik de eerste Amerikaan ben die het eerste elftal hier heeft gehaald."

Dest speelde tot dusver 21 officiële wedstrijden namens Barça. De vleugelverdediger kreeg in het begin van het seizoen regelmatig complimenten, maar Mundo Deportivo wijdde onlangs een heel stuk aan zijn tekortkomingen.