Warm welkom in Utrecht: 'Ik scoorde tegen Ajax, daar houden ze hier wel van'

Warm welkom in Utrecht: 'Ik scoorde tegen Ajax, daar houden ze hier wel van'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 19:49vr 22-01-2021 om 19:49

Remco Balk denkt dat hij zich snel populair kan maken bij de supporters van FC Utrecht. De aanvaller uit Zuidhorn, die deze winter overkwam van FC Groningen, denkt dat hij een streepje voor heeft bij de achterban.

Op 4 oktober van het vorig jaar wist hij een doelpunt te maken waar de Utrechtse fans maar wat blij mee maken. "Ik heb gescoord tegen Ajax ja", grinnikt Balk in gesprek met RTV Utrecht. "Daar houden ze hier van. Maar nu zit ik bij FC Utrecht en dat is voor mij nu de beste keuze."

Bij Groningen kwam de 19-jarige aanvaller ondanks zijn goal niet vaak aan spelen toe. "Het is goed voor mijn ontwikkeling om zoveel mogelijk te spelen en daar kon ik af en toe invallen", legt Balk uit. "Als ik hier niet speel kan ik altijd nog in Jong spelen, dat speelt ook op een goed niveau. Maar het liefst maak ik minuten in het eerste natuurlijk."

In de Domstad wordt veel verwacht van Balk, die te boek staat als een groot talent. Zelf wil hij zich zo snel mogelijk in de basis spelen en er niet meer uit verdwijnen. "Maar dat ligt gewoon aan mijzelf. Ik moet de kansen pakken die ik kan pakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws