Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Schalke wil Huntelaar-concurrent belonen: 'Dat is voor hem geen probleem'

Schalke wil Huntelaar-concurrent belonen: 'Dat is voor hem geen probleem'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 07:49zo 24-01-2021 om 07:49

Schalke 04 wil het contract van Matthew Hoppe openbreken en verlengen. Het Amerikaanse talent was de afgelopen weken belangrijk met een aantal doelpunten en de club wil hem daarom belonen met een verbeterde verbintenis. Trainer Christian Gross ziet de komst van Klaas-Jan Huntelaar niet als een probleem voor Hoppe.

Hoppe wist het net in de laatste drie wedstrijden (tegen Hoffenheim, Eintracht Frankfurt en FC Köln) vijf keer te vinden en hij heeft de clubleiding daarmee overtuigd. Er is een nieuw contract in de maak voor de jonge spits, die na de winterstop te maken krijgt met concurrent Huntelaar. "Het is voor hem geen probleem, mocht Huntelaar boven hem komen te staan in de pikorde. Matthew kan gigantisch veel leren van Klaas-Jan en is vastbesloten zich goed te ontwikkelen", laat Gross weten op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Bayern München.

Gross verwacht de komende dagen meer duidelijkheid te kunnen geven over het nieuwe contract van Hoppe. "Het bestuur van de club doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Matthew in de toekomst voor Schalke blijft spelen. Het is geweldig om te zien hoe hij elke wedstrijd honderd procent geeft voor Schalke."

Het wordt een moeilijke opgave voor Huntelaar en Schalke om degradatie uit de Bundesliga af te wenden dit seizoen. Die Königsblauen staan met zeven punten uit zeventien wedstrijden laatste in de Bundesliga en treffen zondag om 15.30 uur koploper Bayern.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws