Ten Hag: 'Zij krijgen eerst de kans om de bal buiten te trappen, gebeurt niet'

Ten Hag: 'Zij krijgen eerst de kans om de bal buiten te trappen, gebeurt niet'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 15:56zo 24-01-2021 om 15:56

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 16:05zo 24-01-2021 om 16:05

Ajax-trainer Erik ten Hag kan niet veel met de kritiek van Fortuna Sittard na het onderlinge duel van zondagmiddag. Over de beslissende 1-2 van Sébastien Haller ontstond veel discussie: Lisandro Semedo ging naar de grond, maar geen van beide ploegen speelde de bal buiten en Ajax scoorde uiteindelijk aan de overzijde.

Onder meer Zian Flemming liet na afloop weten dat hij hiervan baalde, maar Ten Hag vindt dat Ajax zichzelf geen verwijten hoeft te maken. "Zij krijgen eerst de kans om de bal uit het veld te trappen. Dat gebeurt niet. Vervolgens komt de bal bij Tagliafico", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hij kijkt een paar keer op, ook om de scheidsrechter (Dennis Higler, red.) de kans te geven om te fluiten."

Die liet echter doorspelen, waarna de 1-2 voor Ajax een feit was. Ten Hag begrijpt wel waarom Higler besloot om niet in te grijpen. "Zij liggen de hele wedstrijd op de grond en schreeuwen voor alles. Op een gegeven moment weet je ook niet meer wat echt is en wat niet."

Het bleek achteraf het doorslaggevende moment in een wedstrijd waarin Ajax het bijzonder lastig had. De uiteindelijke driepunter is echter niet onverdiend, vindt Ten Hag. "Het is jammer dat de wedstrijd op zo'n moment wordt beslist, maar we hebben zoveel kansen gecreëerd", aldus de Ajax-trainer, die zich niet druk maakt om de slordige manier waarop zijn spelers met hun kansen omsprongen. "Het spel is goed. Dat kansen benutten komt wel weer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Ajax de bal buiten moeten schieten?

Ja, zo hoort het nu eenmaal
12%
Nee, dat deed Fortuna Sittard zelf ook niet
88%
(1460 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws