Breaking news

PSV staat drie kwartier lang in achtste finales, maar vliegt alsnog uit Europa

Utrecht doet overbodige middenvelder van de hand: 'Ook dit seizoen geen garantie'

Utrecht doet overbodige middenvelder van de hand: 'Ook dit seizoen geen garantie'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 20:30zo 24-01-2021 om 20:30

Justin Lonwijk verlaat FC Utrecht. De club heeft bekend gemaakt dat de 21-jarige aanvallende middenvelder het seizoen af zal maken bij Viborg FF in de Deense tweede divisie.

Daarnaast hebben de Denen, die koploper zijn op het tweede niveau, een optie tot koop bedongen op Lonwijk. Dat valt te lezen op de website van Utrecht. De middenvelder, die in 2019 overkwam van PSV en een mooie toekomst tegemoet leek te gaan, ligt nog tot medio 2022 vast in de Domstad en de club heeft de mogelijkheid om die verbintenis met een jaar te verlengen. De kans dat dat gaat gebeuren is echter klein.

Lonwijk kwam namelijk tot twee Europa League-wedstrijden en één competitieduel voor de Domstedelingen. Op 4 augustus 2019 kwam hij voor het laatst in actie voor de hoofdmacht. Verder maakte hij vooral zijn minuten bij Jong FC Utrecht, waar hij dit seizoen één keer scoorde in twaalf wedstrijden.

Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht, denkt dat dit de beste oplossing is voor de Tilburger. "Ook dit seizoen is er geen garantie op speelminuten in FC Utrecht 1 voor Justin. Voor hem is het opdoen van ervaring in een eerste elftal in deze fase van zijn loopbaan van grote waarde. Viborg FF kan Justin meer perspectief op speeltijd bieden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws