Politie krijgt steun van fanatieke voetbalfans: 'Laten onze stad niet vernielen'

25 januari 2021 om 21:55
Laatste update: 26 januari 2021 om 10:41

Voetbalsupporters uit verschillende steden hebben aangekondigd zich achter de politie te scharen en relschoppers aan te willen pakken. Onder meer supporters van Willem ll, Heracles Almelo, NEC en AZ hebben zich verzameld om hun stad te beschermen.

De politie en ME hebben al drie dagen de handen vol aan relschoppers die het land afbreken. Agenten worden belaagd en winkels worden geplunderd. Door de zogenaamde avondklokrellen zijn landelijk inmiddels al honderden arrestaties verricht. Voetbalsupporters van diverse clubs willen de vrede bewaren en scharen zich achter de politie.

"We blijven zolang als het nodig is. Ook na 21.00 uur. Daar hebben we wel een boete voor over. Dit is onze stad en die laten we niet vernielen", citeert het Brabants Dagblad een supporter uit de harde kern van Willem ll. 

'Geen plunderingen en vernielingen in ONZE stad!', schrijft de supportersvereniging van MVV. 'Voor degene die toch meent aan onze stad te moeten komen, we hopen dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.' Ook de harde kern van NEC doet mee. 'Wij zullen dit niet toestaan. Onze winkeliers hebben het al zwaar en kunnen dit er niet bij hebben. Wij zullen dus onze stad verdedigen', schrijft de East Side & HKN op Facebook.