Onana verbaasd door woede bij Fortuna Sittard: 'Voor mij was het duidelijk'

Onana verbaasd door woede bij Fortuna Sittard: 'Voor mij was het duidelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 10:34di 26-01-2021 om 10:34

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 10:48di 26-01-2021 om 10:48

Andre Onana is zich van geen kwaad bewust na het bezoek van Ajax aan Fortuna Sittard. Zian Flemming vond dat de Amsterdammers hun drie sterren op de borst niet waard waren, maar de doelman uit Kameroen heeft een andere mening.

Bij Fortuna was men zondag boos over de manier waarop de winnende goal van Sébastien Haller tot stand kwam. Onder meer Flemming vond het Ajax-onwaardig dat de tegenstander uit Amsterdam bij de start van de aanval de bal niet uit schoot, terwijl Lisandro Semedo geblesseerd op het veld lag.

"Waarom moest ik de bal uittrappen?", reageert Onana tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik zag iemand op de grond. Maar voor mij was het duidelijk dat hij na een aantal seconden weer op zou staan. Daarom speelde ik Nico (Tagliafico, red.) aan, zodat we konden counteren. Als je het spel moet stoppen omdat iemand op de grond ligt, moet je dat elke keer doen."

Fortuna-uitblinker Flemming sprak na de wedstrijd schande van het moment. "Het is het goed recht van Ajax om door te spelen als een speler van ons geblesseerd op de grond ligt, maar ik zei tegen Tadic dat ze zich moesten schamen voor een club met drie sterren op de borst. Ik vind het niet passen bij Ajax", foeterde hij na afloop bij Veronica.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Onana de bal uit moeten trappen?

Ja
16%
Nee
84%
(3114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws