PEC maakt 0-2 achterstand goed in derby tegen Heracles: Reza opnieuw supersub

26-01-2021 20:39 Laatste update: 20:41
24

De vermakelijke Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo is dinsdagavond geëindigd in een remise. Heracles liep in de eerste en de laatste minuut van de eerste helft uit naar een 0-2 voorsprong, maar PEC toonde veerkracht: Reza Ghoochannejhad bewees weer zijn waarde als supersub en bezegelde het 2-2 gelijkspel.

Heracles schoot uit de startblokken en had binnen de minuut al een voorsprong te pakken. Rai Vloet zette Silvester van der Water aan het werk, de rechtsbuiten had een subtiele voorzet in huis en Lucas Schoofs tikte de bal binnen bij de tweede paal: 0-1. De gasten uit Almelo namen na deze bliksemstart gas terug. PEC moest even bekomen van de schrik, maar kwam na een half uurtje spelen voor het eerst in de buurt van de vijandelijke zestien meter: Eliano Reijnders probeerde het vanuit de tweede lijn, Janis Blaswich pareerde fraai.

Heracles eindigde de eerste helft echter zoals het was begonnen: met een doelpunt. Schoofs verzorgde ditmaal de assist en stuurde Delano Burgzorg weg. Die had de bal van een afstandje voor het intikken, omdat doelman Michael Zetterer veel te laat uit was gekomen: 0-2. Die comfortabele marge werd vlak na rust iets minder comfortabel. Virgil Misidjan kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en schoot via via de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

Robin Pröpper had kort daarna de 1-3 voor het inkoppen, maar Zetterer liet zich niet passeren. PEC-coach John Stegeman keek het even aan, maar besloot na zeventig minuten toch zijn joker in het veld te brengen: Ghoochannejhad, die vrijdag als invaller drie keer had gescoord tegen Willem II. De geroutineerde Iraniër bewees opnieuw direct zijn waarde. Immanuel Pherai slingerde de bal voor en Ghoochannejhad kopte met één van zijn eerste balcontacten de 2-2 binnen.

Beide ploegen probeerden in de slotfase nog de volle buit te behalen, maar moesten het doen met één punt. Heracles springt hierdoor over Sparta heen naar de tiende plek, PEC komt op gelijke hoogte met De Kastheelheren, maar blijft op doelsaldo twaalfde.