'Onrust bij Bayern München: Flick botst met Salihamidzic, toekomst onzeker'

'Onrust bij Bayern München: Flick botst met Salihamidzic, toekomst onzeker'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 08:12wo 27-01-2021 om 08:12

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 10:56wo 27-01-2021 om 10:56

De toekomst van Hansi Flick bij Bayern München is onzeker. De 55-jarige trainer leidde de Duitse grootmacht afgelopen seizoen nog naar de treble, maar hij leeft op gespannen voet met technisch directeur Hasan Salihamidzic, meldt BILD.

Flick nam in november 2019 het stokje over van de ontslagen Niko Kovac in de Allianz Arena. Hij poetste het blazoen van Der Rekordmeister op door de Bundesliga, de Champions League en de DFB Pokal te winnen. Ook dit seizoen staat Bayern in de competitie alweer zeven punten los van belager RB Leipzig en werd met overtuiging de knock-outfase van het miljardenbal bereikt.

Toch is er sprake van spanning in München. Salihamidzic heeft de touwtjes stevig in handen op transfergebied, stelt BILD. Van de acht aanwinsten van afgelopen zomer, vertolkt er niet één een belangrijke rol bij Bayern. Dat heeft tot stevige discussies geleid. Flick vindt zijn selectie zwakker dan vorig jaar door het vertrek van spelers als Thiago Alcântara en Philippe Coutinho. Salihamidzic vindt dat de trainer de nieuwkomers naar het juiste niveau moet brengen.

De Bosniër weet zich daarbij gesteund door de raad van commissarissen. Topman Karl-Heinz Rummenigge geldt juist als vertrouwenspersoon van Flick, maar hij zwaait na dit jaar af. Het is al met al de vraag of Flick zijn tot medio 2023 lopende contract uitdient. Bovendien is hij een belangrijke kandidaat om Joachim Löw op te volgen, mocht die stoppen als bondscoach van Duitsland na het EK.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws