'Ihattaren moet nu zó veel arbeid leveren, dat er creativiteit verloren gaat'

'Ihattaren moet nu zó veel arbeid leveren, dat er creativiteit verloren gaat'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 08:35wo 27-01-2021 om 08:35

Fred Rutten ziet dat het tijd kost om een nieuwe speelwijze in te slijpen bij PSV. De oud-trainer van de Eindhovenaren vindt desondanks dat Roger Schmidt aan de verwachtingen voldoet.

"Met het aantrekken van Schmidt en zijn staf en een flink aantal nieuwe spelers weet de leiding dat er dan ook gepresteerd moet worden. Tot op de dag van vandaag heeft Schmidt geleverd", oordeelt Rutten in Voetbal International. "PSV staat niet ver achter Ajax in de competitie, ze zitten nog in het bekertoernooi en ze overwinteren in de Europa League."

"Schmidt doet het ook nog eens, terwijl hij een nieuwe speelwijze implementeert. Dat is niet eenvoudig. Dat hij daarbij tevens zo veel wisselt en zo veel spelers gebruikt, getuigt van kracht en niet van angst", vervolgt Rutten. "Ajax heeft het meeste budget, maar de selectie van PSV moet niet worden onderschat qua talent en kwaliteit. Zeker voorin zit het op dat vlak heel goed. De afstand tot Ajax is niet groot, het seizoen is zeker nog niet gespeeld."

Rutten stelt wel vast dat er van volgasvoetbal nog nauwelijks sprake is. Dat kost volgens hem tijd. "Neem Mo Ihattaren, dat is een enorm creatieve speler. Maar hij moet nu zó veel arbeid leveren, dat er creativiteit verloren gaat. Het vergt een grote aanpassing, dat kost tijd. Ik zie wel een verschil in de eerste fase van het seizoen en nu, de puzzelstukjes beginnen langzaam te vallen. Als je goed kijkt, is er groei en ontwikkeling."

Rutten benadrukt dat PSV en Schmidt nu aan de nieuwe koers moeten vasthouden. "Deze weg is een bewuste keuze geweest van de clubleiding, die ga je dan niet halverwege overboord gooien. Dat zou een brevet van onvermogen zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws