Breaking news

LIVE: Europees avontuur van PSV ten einde na late goal van Olympiakos (gesloten)

'Schmidt is een goede kerel, maar dit ging ten koste van de club'

'Schmidt is een goede kerel, maar dit ging ten koste van de club'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 14:33di 26-01-2021 om 14:33

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 16:14di 26-01-2021 om 16:14

Ronald Waterreus ziet in Roger Schmidt een uitstekend uithangbord voor PSV, mits hij stopt met zijn uitlatingen aan het adres van de Nederlandse scheidsrechters. De voormalig keeper vindt dat Schmidt zich minder druk moet maken om dit soort randzaken.

De uitspraken van Waterreus volgen na de uitbarsting van de PSV-trainer aan het adres van Bas Nijhuis. Hij verwacht echter nog steeds dat Schmidt een goed uithangbord kan worden voor de club uit Eindhoven. "Als hij zijn mond over de scheidsrechters houdt, dan wel", stelt Waterreus in gesprek met Voetbal International. "Ik spreek geregeld mensen binnen PSV en ik hoor van velen dat Schmidt een goede kerel is, maar dit ging wel ten koste van de club."

Volgens Waterreus moet Schmidt beseffen dat zijn uitspraken de club in een kwaad daglicht zetten. "Ik wil Schmidt veel credits geven, hij zal ongetwijfeld een goede trainer en een goede vent zijn, maar ook hij moet zich aanpassen. Hij zit namelijk bij PSV, een grote club waarbij je geregeld meer wind vangt dan je eigenlijk wil. Maar als je daarover gaat toeteren, is dat calimerogedrag en daar hou ik juist helemaal niet van. Toon Gerbrands mag Schmidt ook duidelijk maken waar PSV voor staat."

Waterreus ziet de toekomst van Schmidt bij PSV desondanks rooskleurig in. "Laat hij dit achterwege, dan is Schmidt absoluut een goed uithangbord voor PSV."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws