FC Twente ontkent aanstaande transfer: 'Dan zou Danilo op de bank komen'

FC Twente ontkent aanstaande transfer: 'Dan zou Danilo op de bank komen'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 10:44wo 27-01-2021 om 10:44

FC Twente gaat niet de transfermarkt op voor een kopsterke spits. Luciano Narsingh, de vervanger van Vaclav Cerny, is een klassieke buitenspeler, die het liefst de achterlijn haalt om een voorzet te geven, maar de Feyenoord-huurling zal zich moeten aanpassen aan Danilo Pereira.

Jan Streuer, technisch directeur van Twente, vertelt aan TC/Tubantia dat Twente in de laatste dagen van de transferperiode géén spits gaat halen. "Zo'n speler haal je in januari niet voor een paar minuten per wedstrijd. Die wil spelen", aldus Streuer. "Dat zou dus inhouden dat Danilo op de bank terechtkomt en dat willen we niet."

Twente had in de eerste seizoenshelft wel een aanspeelpunt in huis, maar de huurperiode van Alexander Jeremejeff werd begin januari beëindigd. Het aanvalsplan van Twente gaat na de komst van Narsingh zéker niet op de schop, stelt Streuer.

"Als Ajax met Tadic in de spits speelt, geef je ook geen hoge ballen van de zijkanten", zegt hij. "Als je een targetman haalt, moet je anders gaan spelen. Wij hebben bewust gekozen voor aanvallers met snelheid, een individuele actie en jongens die bereid zijn veel druk te zetten. Dat gaan we halverwege het seizoen niet veranderen. Het moet wel passen bij hoe we willen spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws