'Dortmund moet drie topspelers in etalage zetten bij mislopen Champions League'

'Dortmund moet drie topspelers in etalage zetten bij mislopen Champions League'

27-01-2021 14:56
33

De sportieve malaise bij Borussia Dortmund blijft mogelijk niet zonder gevolgen. Die Schwarzgelben zien zich genoodzaakt om Jadon Sancho, Giovanni Reyna en Raphaël Guerreiro te verkopen, mocht kwalificatie voor de Champions League uitblijven. Dat meldt BILD.

Dortmund verloor zijn laatste twee competitieduels van Bayer Leverkusen (2-1) en Borussia Mönchengladbach (4-2) en staat momenteel zevende in de Bundesliga. Met slechts elf punten uit de laatste tien wedstrijden, rommelt het in de selectie van interim-trainer Edin Terzic. Als de prestaties niet snel verbeteren, kunnen de gevolgen weleens groot zijn.

Dortmund haalde dit seizoen alleen al tussen de zeventig en tachtig miljoen euro op in de Champions League. Desondanks leed de club een verlies van 85 miljoen door de coronacrisis. De situatie is zo ernstig, dat de spelers tot nader order afzien van hun salaris. Daarnaast leveren ze vrijwillig tien procent van hun inkomen in. Het mislopen van het miljardenbal is dan ook een absoluut horrorscenario en in dat geval zullen spelers verkocht moeten worden.

Volgens BILD komt onder meer Sancho in aanmerking voor een transfer. De twintigjarige vleugelaanvaller stond afgelopen zomer al in de belangstelling van met name Manchester United, maar toen wilde Dortmund hem nog niet laten gaan. Na dit seizoen zou hij de financiële pijn echter kunnen verlichten in het Signal Iduna Park.

Ook linksback Guerreiro staat er goed op in Europa. De 27-jarige Portugees was eerder al dicht bij een overstap naar Paris Saint-Germain. De derde 'transferkandidaat' is Reyna. De pas achttienjarige Amerikaan is al uitgegroeid tot een vaste waarde en wordt door veel Europese topclubs begeerd. BILD benadrukt dat Dortmund een vertrek van Erling Haaland absoluut wil vermijden. De Noorse topschutter wordt als te belangrijk gezien voor de ploeg.