Zlatan deelt subtiele sneer uit aan Lukaku, maar ontkent racisme: 'Geen plek voor'

Zlatan deelt subtiele sneer uit aan Lukaku, maar ontkent racisme: 'Geen plek voor'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 15:34wo 27-01-2021 om 15:34

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 15:44wo 27-01-2021 om 15:44

Zlatan Ibrahimovic ontkent dat hij Romelu Lukaku racistisch heeft bejegend tijdens de Derby della Madonnina, maar kan het niet laten om nog een kleine sneer uit te delen. De Zweedse ster van AC Milan kreeg het aan de stok met de Belg van Internazionale.

De kemphanen stonden dinsdag hoofd aan hoofd. Lukaku reageerde woedend op een provocatie van Ibrahimovic. "Ga je voodoo-rituelen lekker ergens anders doen, kleine ezel", schreeuwde de oud-Ajacied. Dat werd hier en daar uitgelegd als racisme, maar de 39-jarige aanvaller benadrukte direct na afloop tegenover zijn ploeggenoten al dat daar geen sprake van was.

De Zweed doelde op geruchten rond de overstap van Lukaku van Everton naar Manchester United in 2017. The Toffees-eigenaar Farhad Moshiri claimde destijds dat de Rode Duivel vertrok vanwege een voodoo-bericht van zijn moeder.

Ibrahimovic reageert woensdagmiddag via social media op alle ophef. 'In Zlatans wereld is geen plek voor racisme', schrijft hij. 'We zijn allemaal van hetzelfde ras, we zijn allemaal gelijk.' Toch sluit hij af met een subtiele sneer richting Lukaku: 'We zijn allemaal spelers, sommigen wat beter dan anderen.'

Milan-trainer Stefano Piolo vertelde op de persconferentie al dat Ibrahimovic zijn excuses had aangeboden:

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws