'Welkome opsteker voor Koeman: verdediger op de weg terug na zware blessure'

'Welkome opsteker voor Koeman: verdediger op de weg terug na zware blessure'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 17:21wo 27-01-2021 om 17:21

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 19:30wo 27-01-2021 om 19:30

Gerard Piqué is op de weg terug bij FC Barcelona. De 33-jarige verdediger raakte in november van het vorige jaar zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar de revalidatie van de Spanjaard gaat veel sneller dan verwacht.

In de competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid van 21 november jl. ging het helemaal mis voor de ervaren stopper van Barcelona. Na een ongelukkige botsing met Ángel Correa kon Piqué, met heel veel pijn aan de knie, de wedstrijd niet voortzetten en werd gevreesd voor een langdurige blessure. Vlak na de wedstrijd kwam de bevestiging, Piqué zou ongeveer zes maanden buitenspel staan vanwege een zware knieblessure.

Piqué’s revalidatie spreekt deze voorspelling echter tegen. De centrale verdediger van de ploeg van Ronald Koeman herstelt sneller dan verwacht, meldt Mundo Deportivo. Piqué kan amper drie maanden na het oplopen van de zware blessure al weer langere periodes rennen en is ook gespot in de gym van de Catalaanse club.

De snellere terugkeer van Piqué zou een welkome opsteker zijn voor Koeman, die dit seizoen regelmatig een beroep moet doen op jeugdspelers om het centrum van de verdediging te vullen. Wanneer Piqué weer fit genoeg is om deel uit te maken van de wedstrijdselectie, is nog niet bekend. Koeman liet eerder al weten dat hij het herstel van Piqué niet wil overhaasten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws