De Boer: 'Hij past in het spel van Ajax en PSV, daar misstaat hij niet'

De Boer: 'Hij past in het spel van Ajax en PSV, daar misstaat hij niet'

28-01-2021 08:48
101

Kees Kwakman en Ronald de Boer verwachten dat Joey Veerman niet lang meer te bewonderen is in het shirt van sc Heerenveen. De ESPN-analisten zien opties in het buitenland, maar ook in de Eredivisie

"Ik denk dat het Spaanse voetbal hem ligt, dat is ook technisch. Daar moet hij het van hebben", begint De Boer na de 3-0 overwinning van Heerenveen op Feyenoord aan tafel bij ESPN. Hij sluit een overstap naar een Duitse club ook niet uit, al heeft hij zijn bedenkingen. "Dat is veel rennen. Dan ligt het eraan bij wat voor ploeg hij terecht gaat komen."

Een stap naar de Eredivisie-top zou De Boer ook geen gekke keuze vinden. "In Nederland zou ik AZ een hele goede ploeg voor hem vinden. Hij past ook in het spel van Ajax en PSV. Als je Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario ziet spelen, dan misstaat Joey niet."

Kwakman is het eens met zijn collega en stelt dat Veerman 'echt een stap moet gaan maken'. "Hij moet dingen verbeteren, absoluut. Daar is hij echt mee bezig, daar wordt hij op gewezen. Als hij met betere voetballers om zich heen gaat spelen, want zo'n voetballer is het echt, dan gaat hij nog beter worden."