Van der Sar verliest 45 miljoen met Ajax: 'Grote kans dat clubs failliet gaan'

Van der Sar verliest 45 miljoen met Ajax: 'Grote kans dat clubs failliet gaan'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 10:12do 28-01-2021 om 10:12

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 10:17do 28-01-2021 om 10:17

Ajax verliest dit jaar alleen al 45 miljoen euro op stadioninkomsten. Dat vertelt Edwin van der Sar in een video-item van 3FM. De algemeen directeur verwacht een 'kaalslag' in het Nederlandse voetbal.

"Als het heel lang duurt voordat er weer toeschouwers worden toegelaten in de stadions, wordt het echt wel een kaalslag", waarschuwt Van der Sar. Dit seizoen hebben alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie nog seizoenkaarten en sponsorpakketten kunnen verkopen. "Maar ik denk dat er een grote kans is dat er clubs failliet gaan."

"Bij Ajax kunnen we blij zijn dat we een grote supportersschare hebben", vervolgt Van der Sar. "Hopelijk kunnen we ons weer kwalificeren voor de Champoins League, waardoor het enthousiasme voor de club blijft."

De algemeen directeur van Ajax stelt dat niet alleen kleine clubs kunnen omvallen. "Ik las iets over Barcelona, wat die voor schulden hebben (ruim één miljard euro, red.). Dat gebeurt wel vaker. Real Madrid heeft dit jaar ook geen enkele speler gekocht. Wij als Ajax hebben de afgelopen jaren een succesvol beleid gehad, zowel sportief als financieel."

Van der Sar vindt het nog steeds 'heel apart' om in een lege Johan Cruijff Arena naar Ajax te kijken. "Het is amateurvoetbal wat je kijkt. Je hoort de spelers coachen, de trainer schreeuwen... Je mist gewoon de supporters."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws