Hendrix blikt terug op transfer: 'Hoefde niet ten koste van alles weg bij PSV'

Hendrix blikt terug op transfer: 'Hoefde niet ten koste van alles weg bij PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 29 januari 2021 om 10:50vr 29-01-2021 om 10:50

Jorrit Hendrix is erg blij met zijn transfer naar Spartak Moskou, maar had een langer verblijf bij in Eindhoven ook niet erg gevonden. De oud-PSV'er verliet vorig jaar zijn 'vertrouwde' omgeving voor een nieuw voetbalavontuur in Moskou. De middenvelder kijkt uit naar de start van het voetbaljaar in Rusland. 

Die voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt niet zonder slag of stoot, vertelt Hendrix in gesprek met De Telegraaf. "Op 20 februari is de eerste wedstrijd, voor de beker. Het is in Rusland nu veel te koud om onder goede omstandigheden te kunnen trainen."

Hendrix blikt met een zeer goed gevoel terug op zijn eerste periode bij zijn nieuwe club. "Vanaf het moment dat ik hier kwam, merkte ik écht opnieuw bij een topclub te zijn beland. Het is wel een stukje fysieker hier. Dat merk je ook aan de trainingen. Het is veel loopwerk, zeker tijdens het eerste trainingskamp."

Spartak Moskou is het eerste buitenlandse avontuur voor Hendrix, die daarvoor zijn hele leven voor PSV speelde. Onder Mark van Bommel raakte de middenvelder zijn basisplek kwijt en leek een vertrek een logisch gevolg. Hendrix knokte zich toch weer terug en speelde in zijn laatste periode bij PSV toch nog een aantal wedstrijden.

"PSV had me toch weer nodig en ik heb ook altijd alles voor de club gegeven wat ik heb”, blikt Hendrix terug. "Ik wilde ook niet ten koste van alles weg, want daarvoor zat ik te goed in Eindhoven." Hendrix kan op 20 februari zijn officiële debuut maken voor Spartak Moskou, tijdens de bekerwedstrijd tegen stadsgenoot Dinamo Moskou.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws