'Valencia meldt zich met verbeterd voorstel bij Ajax, maar druipt weer af'

'Valencia meldt zich met verbeterd voorstel bij Ajax, maar druipt weer af'

29-01-2021 14:26
91

Ajax wil nog altijd niets weten van een vertrek van Edson Álvarez. Valencia heeft zich opnieuw gemeld voor de Mexicaan, maar druipt weer teleurgesteld af.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Valencia dacht zijn kans schoon te zien door het perspectief van Álvarez in Amsterdam, die op de bank zit. Een eerste poging leverde niets op en ook de tweede keer heeft Ajax nee gezegd, ondanks een verbeterde aanbieding.

'De Mexicaanse middenvelder ziet in Spanje meer perspectief op speeltijd, maar is hard op weg dat probleem zelf op te lossen in Amsterdam', schrijft het AD. Álvarez liet zich in de beker tegen AZ al van zijn goede kant zien en speelde ook tegen Willem ll sterk. Trainer Erik ten Hag liet zich na Ajax - Willem ll al lovend uit over de 'nuttige speler' Álvarez, die steeds meer minuten krijgt.

'Als Álvarez niet de controleur blijft, liggen voor de middenvelder in ieder geval veel meer minuten dan in de eerste seizoenshelft in het verschiet. Dat is meteen de reden dat Ajax hem opnieuw niet naar Valencia laat gaan', aldus de krant. Valencia deed deze week een nieuwe poging om Álvarez op huurbasis los te weken bij Ajax.